| Sıra No | GIDA BİLİM DALLARI |
|---|---|
| 1 | Gıda Mikrobiyolojisi ve Virolojisi |
| 2 | Gıda Kimyası |
| 3 | Genetiği Değiştirilen Gıda Çalışmaları |
| 4 | Gıda (Kırmızı/Beyaz Et) Üretim Teknolojisi |
| 5 | Su Hayvanları Üretim ve Denetimi |
| 6 | Takviye Edici Gıdaların Üretimi ve Denetimi |
| 7 | Gıda Hijyeni ve Denetimi |
| 8 | Gıda Güvenliği ve Güvencesi |
| 9 | Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
| 10 | Gıda Toksikolojisi |
| 11 | Gıda Histolojisi |
| 12 | Gıda Parazitolojisi |
| 13 | Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar |
| 14 | Gıda Endüstrisinde Hijyenik Dizayn |